2014 m. rugpjūčio 12 d., antradienis

Vegan burgeriai ..


Vegan burgeriams reikėtų:
Dvi skardinės konservuotų raudonųjų pupelių;
Skardinė konservuotų kukurūzų;
Svogūnas;
Dvi skiltelės česnako;
Paprika (bet kokios spalvos);
Stiklinė džiūvėsėlių;
Keli šaukštai miltų (mes naudojome kavamale sumaltus avižinius dribsnius);
Druska;
Čili pipirai,
Provanso žolelės;
Malti kuminai;
Karis;
Vaganiškos burgerių bandelės (galima rasti daugelyje prekybos centrų, duonos skyriuje);
Šviežios daržovės pagardinti ar papuošti burgerius (pomidorai, salotos, agurkėliai, svogūnai).
Pupeles, kukurūzus atidarome, nusunkiame ir sudedame į indą. Sutraiškome šakute ar bulvių košei malti skirtu įrankiu.
Pjaustytome papriką, svogūną, česnako skilteles ir dedame kepti pagardindami prieskoniais.
Iškepusias daržoves beriame į indą ir sumaišome su pupelių/kukurūzų mase. Beriame džiūvėsėlius, dedame kelis šaukšus miltų, gerai išmaišome. Jei masė per skysta – dedame daugiau džiūvėsėlių, jei per sausa/biri – pagelbėti turėtų vanduo.
Iš gautos masės formuojame bandelės skersmens dydžio kotletukus, juos apvoliojame miltuose arba džiūvėsėliuose ir kepame, kol apskrunda abi pusės.
 Tuo tarpu sausoje keptuvėje skrudiname bandeles, pjaustome daržoves papuošimams bei malame padažą iš pomidorų.
 https://www.facebook.com/bananamood/timeline
 http://bananamood.eu/?p=21
Ačiū banana mood :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą