2014 m. rugsėjo 7 d., sekmadienis

Laikas gamtoje

“Hubpages” pateikia dešimt teigiamų vaikų buvimo gamtoje pasekmių:

1. Geresnis dėmesio sutelkimas ir koncentracija. Įrodyta, kad hiperaktyvūs vaikai, žaisdami gamtoje rodo geresnius gebėjimus susikoncentruoti ir veikti. Mokslininkai mano, kad laikas praleistas gamtoje atstato dėmesį, kuris prarandamas žiūrint televizorių ar žaidžiant video žaidimus.

2. Geresnė kordinacija ir judrumas. Tai taip pat įrodo moksliniai tyrimai. Vaikams, kurie daugiau laiko praleidžia gamtoje, išsivysto geresnė motorika ir rečiau sutrinka medžiagų apykaita.

3. Išsiugdo geresni atminties gebėjimai. Tai gali būti susiję su vitaminu D arba su faktu, kad žaidimas gamtoje skatina jutiminių galimybių tobulėjimą.

4. Fizinė sveikata. Daug laiko uždarose patalpose leidžiantys vaikai linkę labiau pasigauti infekcijas ir sirgti, o žaidimai gamtoje didina imunitetą.

5. Geresnis pasirengimas realiam gyvenimui. Vaikai gamtoje ugdo stebėjimo įgūdžius, suvokia kaip išsklaidyti aplinkinių baimę, vertinti aplinką ir pan.

6. Skatina svajoti. Tyrimai rodo, kad daugiau laiko gamtoje praleidžiantys vaikai sugeba geriau fantazuoti ir nuolat atranda kažką naujo, “paslaptingo”.

7. Mažina stresorių poveikį. Mokslininkų teigimu, gamtoje žaidžiantys vaikai žymiai geriau susitvarko su nepalankiais veiksniais, kurie sukelia įtampą, stresą.

8. Geresni socialiniai santykiai. Lauke vaikai dažniausiai žaidžia su bendraamžiais. Be to, mokslininkai nustatė, kad žaidimai lauke sumažina patyčių tikimybę.

9. Skatina meilę gamtai ir gyvenimui.

10. Skatina asmens autonomiją ir individualumą. Žaidimai gamtoje suteikia vaikams energijos ir savo galimybių pojūtį.



Lauko darželiai bei mokyklos ar tiesiog būvimas gamtoje.


Nuostabių draugų http://laukodarzelis.lt/ ačiū kad esate :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą