2014 m. spalio 15 d., trečiadienis

Brokoliai

Yra tikrai vaikučių kurie nemėgsta brokolių, tad keletas receptukų. O galbūt susidomės :)

Kreminė brokolių ir žiedinių kopūstų sriuba
(4 porcijos)

Reikės:
*nedidelio brokolio;
*nedidelio žiedinio kopūsto;
*4 bulvių;
*poro baltosios dalies;
*2 nubrauktų šaukštų miltų;
*2 šaukštų aliejaus;
*4 šaukštų sviesto ar nerafinuoto aliejaus šaukštas;
*litro sultinio;
*migdolų plokštelių(nebūtina). Viską sublenderiuoti

 

Bulvių košė
Bulvės;
cukinija,
brokoliai;
pasirinktas pienukas, viską sublenderiuoti

 

Kokteilis
1/3 st. gabalėliais pjaustyto brokolio arba 1/2 st. žalių lapinių daržovių (mangoldų, lapinių kopūstų, dilgėlių ir pan.)
1 vidutinio dydžio bananas
1 obuolys 5-6 mandarinai arba 2 apelsinai (apelsinų gali būti šviežiai išspaustos sultys). taip pat kartais dėl žalios spalvos atsisako ragauti, galima įdėti raw kakavos

Apie brokolį: Šią daržovę virti 3-5 min, kitu atveju išnyksta visa jo nauda.Išsirinkti gerus brokolius padės regėjimas, lytėjimas ir uoslė. Brokolių žiedynai turi būti kieti ir tvirti, skaisčiai žalios, kartais net šiek tiek violetinės spalvos. Jei žiedeliai prasiskleidę ir bent kiek pageltę, - vadinasi, brokoliai pernokę. Ši daržovė turi kvepėti kaip kopūstas.
Brokoliuose yra C vitamino dienos norma, 50 proc. A vitamino, folinė rūgštis, nikotino rūgštis, riboflavimas, tiaminas ir B6 vitaminas. Be vitaminų, brokolį sudaro ir daugybę mikroelementų, gyvybiškai svarbių mūsų organizmui: selenas, geležis, kalcis, varis, cinkas, natris, fosforas ir magnis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą