2014 m. spalio 15 d., trečiadienis

Patiekalai iš bulvių

Cepelinai : viskas kaip įprasta, tik be įdaro ( rutuliukai), padažiukas - patroškinti miško grybai arba pievagrybiai su svogūnu ir žolytėmis .

Įdarytos bulvės : išskopti vidų ir pripildyti pupelių kotletukų mase (receptukas yra jau pateiktas) pabarstyti baigiant kepti tofu . Kepti orkaitėke.

Orkaitėke kepti ketvirčiai : padalinti bulvytes į ketures dalis (galima žinoma ir smulkiau), užpilas - aliejus, garstyčių rutuliukai, žolytės, druska, truputuka vandenuko. Užpilti ant bulvių, gerai išmaišyti ir į orkaitę.

Užkepėlė : Bulvės, Špinatai , Aliejaus ,šaukštelis Sojų pieno , 2 stiklinės Česnakas, 1 žiupsnelis Raudonėliai (Oreganas) , 1 žiupsnelis Druska.Skardelę patepkite aliejumi. Bulves nuskuskite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Jais išklokite skardelės dugną. Špinatus nuplikykite verdančiu vandeniu, tada paskleiskite ant bulvių. Ant viršaus išdėliokite likusias bulves, pabarstykite prieskoniais. Jei norite užbarstykite sūrio ar tofu. Viską užpilkite paruoštu padažu ( sojų pienu, česnaku, prieskoniais pavirtais porą minučių ant silpnos ugnies). Tada kepkite orkaitėje apie 30 -40 minutes 180 °C temperatūroje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą