2014 m. spalio 15 d., trečiadienis

Riešutų sviestas



Puikiai tinka užkandžiui ar pusryčiams

Pasirinkti riešutai (aš dažniausiai darau iš žemės riešutų)
Sėklos (sezamai, saulegrąžos, chia..aš renkuosi sezamus)
Saldiklis ( medus, sirupas, ar tiesiog razinos)
Nerafinuotas, šalto spaudimo aliejaus šaukštelis (renkuosi riešutų)

Pakepintus (180 laipsnių apie 15 min) Riešutus blenderiuoti iki tol kol gausis vientisa masė ir išsiskirs aliejus iš savęs, tada sudėti likusius ingridientus ir toliau smulkinti. Kas nori dar galima idėti kakavos. Puikiai tinka šventėm, gimtadieniams, ant duoniukų, ryžiukų.
Žinoma yra vaikučių, kurie alergiški riešutams, tada galima rinktis pvz saulėgrąžų sviestą ar tiesiog sezamų
Photo: Riešutų sviestas

Puikiai tinka užkandžiui ar pusryčiams

Pasirinkti riešutai (aš dažniausiai darau iš žemės riešutų)
Sėklos (sezamai, saulegrąžos, chia..aš renkuosi sezamus)
Saldiklis ( medus, sirupas, ar tiesiog razinos)
Nerafinuotas, šalto spaudimo aliejaus šaukštelis (renkuosi riešutų)

Pakepintus (180 laipsnių apie 15 min) Riešutus blenderiuoti iki tol kol gausis vientisa masė ir išsiskirs aliejus iš savęs, tada sudėti likusius ingridientus ir toliau smulkinti. Kas nori dar galima idėti kakavos. Puikiai tinka šventėm, gimtadieniams, ant duoniukų, ryžiukų. 
Žinoma yra vaikučių, kurie alergiški riešutams, tada galima rinktis pvz saulegrąžų sviestą ar tiesiog sezamų :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą