2014 m. spalio 15 d., trečiadienis

Moliūgų sriubytės

Moliūgų sriubytės

1.900g moliūgo
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 svogūnai, kapotas
2 salierų lazdelės, kapotų
1 su puse litr vandens
daržovių sultinio kubelis
petražolių kapotų ( galima kitas rinktis žoleles)
čiobrelių, šalavijų, baziliko, rozmarino, pipirų.
Sojos grietinėlės

Svogūnus ir salierus truputuka apkepti. Viską troškinti puode ir sublenderiuoti, paskaninti galima sojų grietinėle ar įprasta grietine

2.Paprastutė moliūgų sriubytė mažiesiems : Moliūgas, morka, svogūno truputuka ir pasirinktos žolelės, galima pačiam gale ir pasirinkto pienuko įpilti - sublenderiuoti išvirus.

3. Moliūgas
1 šaukštas sezamų aliejaus
daržovių sultinio
morka
bulvės
druska
žolelės
pienas (sojų, ryžių..)
karis
vanduo
Troškinti, sublenderiuoti, pačiam gale įpilti pieno, išmaišyti ir skanaus

Apie moliūgą:
92 proc. moliūgo sudaro vanduo, vaisiaus minkštimas turi cukraus, kalio, kalcio, magnio ir geležies druskų,cinko, vitaminų K, C, B1, B2,B6, PP ir provitamino A, beta karotino.

Poveikį virškinimo sistemai turi moliūgų sultys, kurios yra mažai kaloringos, bet gerai pasotina - šia savybe naudojamasi dietologijoje. Tačiau jose taip pat daug karotino, taigi jų vartojimą lygiai taip pat reikia riboti.

Tačiau svarbiausias moliūgų sulčių poveikis - kova su parazitais, jos naudojamos gydymo procese. Be to, trečdalis stiklinės moliūgų sulčių, geriamų rytais pirmosiomis nėštumo savaitėmis, padeda kovoti su toksikoze.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą